EGEN TILLVERKNING

Vilket foder du väljer för din hund eller katter är ett av de viktigaste besluten som du kan ta. Vi är stolta över vårt rykte, och har en passion för vårt foder. Vi är dedikerade att skapa den högsta standarden av autenticitet, näringsintegritet och livsmedelssäkerhet.

Det är därför vi tillreder Orijen i våra egna kök där vi kan kontrollera varje detalj, från utveckling av recept, livsmedelssäkerhet, inköp av råvaror och själva produktionen. När du väljer Orijen kan du vara säker på att din hunds foder har tillretts med omsorg, noggrannhet och tillförlitlighet. Orijen uppfyller de strängaste standarder världen över, inklusive den kanadensiska statens, EU:s och det amerikanska jordbruksverket.Våra kök tillverkar endast Orijenoch Acana — vi tillverkar inte foder för andra företag och tillåter inte heller att vårt foder tillverkas av någon annan.

Tillverkare eller marknadsförare av foder?

Många djurfodervarumärken är egentligen ägda av marknadsföringsföretag som outsourcar deras matproduktion till tredjepartsfabriker. Hur ser man skillnaden?

Marknadsförare av foder: förpackningen säger “tillverkad för”, “producerad för”, “distribuerad av”, “distribuerad under licens av” eller “privat etikett”.

Tillverkare av foder: förpackningen säger “tillverkad av” eller “producerad av”.

På Champion utvecklar vi och tillreder ORIJEN och ACANA foder i vårt eget kök.

Egen tillverkning

Vi tillverkar endast Orijen och Acana i vårt kök. Vi tillverkar inte foder för andra företag och tillåter inte heller att vårt foder tillverkas av någon annan.

Vårt prisbelönta kök

NorthStar®-köket ligger i norra Alberta och är specialbyggt för att producera biologiskt korrekt foder. Det är det mest avancerade foderköket i Kanada. ORIJEN uppfyller de strängaste standarder världen över, inklusive den kanadensiska statens, EU:s och det amerikanska jordbruksverkets.

Ångkokt i naturliga safter

För att bevara den naturliga smaken ångkokar vi våra färska köttingredienser på en låg temperatur (90°C) i deras naturliga safter, utan att tillägga vatten. De flesta konventionella djurfoder använder sig av mycket bearbetade råvaror såsom köttfärs, som är billigt, lätt att transportera och lagra i månader. Till skillnad från ångkokade färska ingredienser kräver torkade och pulveriserade ingredienser stora mängder vatten som ska tillsättas innan de lagas.