BIOLOGISKT KORREKT – SOM NATUREN TÄNKT SIG

Vårt prisbelönta biologiskt korrekta-filosofi representerar en helt ny standard för hund- och kattfoder. Den är skapad för att ge hundar och katter näring, enligt det biologiska behovet av en proteinrik kost bestående av färskt kött.

Gråvargen (Canis Lupus) är förfader och närmsta släkting till dagens hundar (Canis Lupus Familiarius) och delar 97 % av deras DNA, medan afrikanska vildkatten (Felis Silvestris Lybica) är förfäder och närmast besläktad med samtliga tamkatter. Även om år av avel har utvecklat hundratals “gråvargar och vildkatter med olika utseenden” har inte de grundläggande egenskaperna – eller näringsbehoven – ändrats.

MATSMÄLTNINGSSYSTEMET HOS KÖTTÄTARE

Hundar och katters anatomi härstammar från deras förfäder, till dessa egenskaper hör:

TÄNDER OCH KÄKE

  • En vid mun för att svälja hela köttstycken – med en enkel käkrörelse som rör sig upp och ner istället för en käke som rör sig sidlängs (såsom växtätare som tuggar intensivt – köttätare tuggar sällan deras mat).
  • Vassa och utåtpekande tänder för att gripa tag i och strimla köttet.

SALIV OCH ENZYMER

  • Eftersom köttätare inte tuggar sin mat eller är anpassade för att smälta kolhydrater från växter, innehåller deras saliv inte matsmältningsenzymet amylas.
  • Till skillnad från växtätare blandar inte köttätare deras mat med saliv utan de sväljer köttbitarna hela. Syftet med saliv för köttätare är att smörja halsen.
  • Saliven hos växtätare innehåller matsmältningsenzymet amylas som blandar maten genom att tugga maten och sätter igång smältningen av kolhydrater.

KORT TARMKANAL

  • I naturen äter köttätare inte varje dag och ibland så sällan som en gång i veckan. Det är därför de har en stor mage med endast en kammare som lämpar sig för frossande samt senare matsmältning.
  • Eftersom kött är mer lättsmält än växter har hundar och katter en kortare tarmkanal (jämför med växtätare såsom kon, som har fyra magar och äter konstant).
  • Köttätare har en hög koncentration av magsyror för att bryta ner kött kvickt och döda bakterier som associeras med rått kött.

50kr rabatt på ditt första köp

Aktivera koden SBONUS i Bonuscard-appen eller via webbkontot på bonuscard.com så får du 50 kr i rabatt på ditt första köp!

10% rabatt på varje köp

Som medlem i Bonuscard får du 10 % rabatt på varje köp av Monster hund- eller kattmat.

Ett digitalt bonuskort startas automatiskt när du som medlem handlar i en Bonuscard-ansluten butik. Allt du behöver göra är att visa din id-profil i appen eller uppge ditt telefonnummer, så hittar de dig i medlemsdatabasen.

20% rabatt som registrerad jägare

Som registrerad jägare i Bonuscard får du 20 % rabatt på Monster hundmat.
Ansök om medlemskap via Bonuscard-appen eller på bonuscard.com!

20% rabatt som registrerad service- och tjänstehund

Som registrerad service- eller tjänstehund i Bonuscard får du 20 % rabatt på Monster hundmat. Ansök om medlemskap via Bonuscard-appen eller på bonuscard.com!

30% rabatt som registrerad uppfödare

Som registrerad uppfödare i Bonuscard får du 30 % rabatt på Monster hund-och kattmat. Ansök om medlemskap via Bonuscard-appen eller på bonuscard.com!

Så blir du medlem i Bonuscard

1. Ladda ner Bonuscard-appen eller gå in på Bonuscard.com.
2. Skapa ett konto och logga in.3. Du kan direkt börja handla med din rabatt i valfri Bonuscard-ansluten butik.